“Let your heart be your compass”

Coaching

 

Alles is in de mens al aanwezig om gelukkig te zijn. Desondanks zijn velen dat nog niet. Tijdens het coachingstraject gaan we samen kijken naar wat het is waar je heen wilt (je ideaal) en wat je daarvoor in huis hebt (je kernkwaliteiten). Hiervoor volg ik het spoor van Potentie. Vervolgens kijken we naar wat het is dat je tegenhoudt (je interne belemmeringen) en wat je daarmee kunt doen, het spoor van Helen.

Het spoor van Potentie
Het spoor van potentie ondersteunt jou in het bewust worden en inzetten van jouw wezenlijke potentie (eigen kracht en kwaliteiten) die intrinsiek aanwezig is. Daardoor kan jij gaan kiezen voor een eigen en authentieke richting in het leven. Dit leidt tot zelfverwerkelijking en geeft richting en zin aan het leven.

Het spoor van Helen
Ieder mens wordt in het leven geconfronteerd met vormen van lijden. Hieruit ontstaat levenspijn en de behoefte jezelf voor de ervaring van pijn te behoeden. Dit noemen wij het overlevingsscenario. Het overlevingsscenario richt zich op het probleem en wil dit weg hebben. Het gaat uit van dualiteit en oordeel.
In de begeleiding verleggen we de focus van het overlevingsscenario naar het levensscenario. Het levensscenario gaat uit van leren en mogelijkheden. Het ontstijgt oordeel en sluit niets buiten.
Dit spoor helpt jou om niet tegen je schaduw te vechten, maar juist de schaduwkanten in het licht te zetten zodat jouw wezenlijke aard opnieuw tevoorschijn kan komen.

Ter ondersteuning van deze twee sporen maak ik gebruik van verschillende technieken, zoals

– Begeleide visualisaties
– Self healing
– NLP-technieken
– Readen
– Systemisch werk
– Voice dialogue
– Opdrachten meegeven

Na een healing en/of reading kan er de behoefte ontstaan voor verdere begeleiding. Soms is 1 sessie al voldoende om wat praktische dingen te leren, zoals hoe je je energielichaam kan schoonmaken en hoe je energetisch kunt gronden. De oefening die je tijdens de sessie leert, krijg je erna op papier of in de vorm van een ingesproken begeleide meditatie/visualisatie toegestuurd.